Nog 540 patiënten op intensieve zorg

De drempelwaarde van 500 coronapatiënten op de diensten intensieve zorg komt opnieuw wat dichterbij. Momenteel hebben in de ziekenhuizen nog 540 mensen intensieve zorg nodig, zo blijkt zaterdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft gestaag dalen. De laatste zeven dagen zijn per dag gemiddeld 127 mensen opgenomen, een daling met 12 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode. In totaal verblijven nog 1.612 mensen in het ziekenhuis.   

Tussen 12 en 18 mei werden dagelijks 2.159 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat zijn er 22 procent minder dan in de voorgaande periode. In dezelfde periode werden er 295.145 testen uitgevoerd, ofwel een dagelijks gemiddelde van 42.164 testen. De positiviteitsratio bedraagt nog 5,8 procent. 

Het aantal overlijdens blijft nog steeds het scherpst dalen. Van 12 tot 18 mei stierven gemiddeld bijna 20 mensen per dag aan de gevolgen van een infectie, een daling met 37,1 procent. COVID-19 eiste in totaal 24.809 mensenlevens in ons land.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.