Brusselse vaccinatiecentra ronden kaap van half miljoen toegediende dosissen

In de tien Brusselse vaccinatiecentra zijn sinds de start van de vaccinatiecampagne een half miljoen dosissen toegediend. Samen met de vaccinaties in de woonzorgcentra, collectiviteiten en via de mobiele teams loopt het in het Brussels gewest al op tot 646.000 gezette vaccins. Sinds 1 juni kunnen Brusselaars van 36 jaar en ouder zich inschrijven voor vaccinatie.

In het vaccinatiecentrum in Ukkel werd woensdag het 500.000ste vaccin toegediend. Een nieuwe mijlpaal. In de tien Brusselse vaccinatiecentra werden al bijna 347.000 eerste vaccindosissen toegediend en al 153.000 patiënten kregen een tweede prikje. 

"We konden dit cijfer bereiken door de strategische keuze om 10 vaccinatiecentra op te zetten die het volledige Brusselse grondgebied afdekken en dankzij de voortdurende inzet van onze medewerkers", klinkt het bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Met de vaccins die gezet werden buiten de centra daarbij opgeteld zijn in het Brussels gewest al meer dan 646.000 vaccins toegediend en zijn iets meer dan 224.000 mensen al volledig ingeënt. Sinds 1 juni is de vaccinatie opengesteld voor mensen van 36 en ouder (geboren in of voor 1985), en wie 31 of ouder is (geboren in of voor 1990) kan zich ook inschrijven op de wachtlijst. Dat gebeurt via het aanmeldingsplatform Bruvax.

De GGC blijft speciale aandacht vestigen op de kwetsbare mensen in Brussels, de 65-plussers en mensen met risicofactoren, omdat er tegenover Vlaanderen en Wallonië hier nog een achterstand is wat betreft de vaccinatiegraad. In de nabije toekomst worden nog nieuwe lokale vaccinatieposten opgericht in onder meer Sint-Gillis en op de markt van het Slachthuis in Anderlecht.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.