Premie voor 100 Sumehr’s wordt automatisch gestort in april

Het medicomut-akkoord voor het jaar 2015 voorzag in een bonus van 500 euro voor huisartsen die in dat jaar minstens 100 Sumehr’s hadden aangemaakt en doorgestuurd. Het Riziv baseert zich op de gegevens verstrekt door de platformen Vitalink, Intermed en Abrumet, en zal in april de betrokken huisartsen informeren en het bedrag op hun rekening storten.

Tijdens de onderhandelingen eind 2014 over het medicomut-akkoord 2015 werd er een forfaitaire premie van 500 euro gereserveerd voor huisartsen die in 2015 de Sumehr’s van minstens 100 patiënten zouden doorsturen. Andere voorwaarden om aanspraak te maken op deze bonus waren: erkend zijn en recht hebben op de informaticapremie (voor het gebruik van een gelabelde software) en recht hebben op de praktijktoelage.

Welke stappen moet u als huisarts ondernemen bij de administratie om deze 500 euro aan te vragen? Geen enkele, geeft het Riziv aan. Het Riziv verduidelijkt verder dat de premie automatisch zal worden gestort nadat werd gecontroleerd of aan de verschillende criteria voldaan werd. “In de loop van het eerste trimester van 2016 geven Vitalink, Intermed en Abrumet hun gegevens in verband met het aantal Sumehr’s per huisarts door. Hebt u recht op een premie, dan ontvangt u van ons een brief in de eerste helft van de maand april.” De overschrijving gebeurt eind april op hetzelfde rekeningnummer waarop de informaticapremie wordt gestort.

Het Riziv geeft tevens uitleg bij de voorwaarden voor een groepspraktijk (die correct geregistreerd is bij het Riziv en zonder rekening te houden met huisartsen in opleiding): een erkend huisarts die het volledige jaar 2015 actief was in zo’n structuur en die persoonlijk de lat van de 100 Sumehr’s niet haalt, ontvangt niettemin 500 euro als het gemiddeld aantal Sumehr’s in de praktijk hoger ligt dan 100.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.