Medicomut (2): Betwistingen rond telematicapremie behandeld in categorieën

Artsen die niet akkoord gingen met de beslissing van het Riziv rond hun telematicapremie, hadden vanaf de kennisgeving 60 dagen de tijd om bezwaar aan te tekenen. Het Riziv behandelt de betwistingen in verschillende categorieën.

Voor artsen die wegens ziekte of zwangerschap onvoldoende prestaties op hun teller hebben gezet, zal dezelfde regeling ‘pro rata’ worden gebruikt als bijvoorbeeld voor het sociaal statuut.

Anders liggen de kaarten voor artsen die niet ingeschreven zijn in de wachtdienst. Sommigen van die personen hebben geopperd dat ze de drempels voor de verschillende relevante eHealth-diensten hadden gehaald, en dus toegang moeten hebben tot de telematicapremie. Het Riziv stelt zich hier onverbiddelijk op: inschrijving bij de georganiseerde wachtdienst is een conditio sine qua non voor het verkrijgen van de praktijkondersteuning. Geen telematicapremie dus voor die collega’s.

“Maar het belangrijkste nieuws betreft de Doctar-gebruikers”, zegt Kartel/ASGB-voorzitter Reinier Hueting. “Artsen die een betaalde tarificatiedienst gebruiken, zijn in principe uitgesloten van het eFAC-criterium. Maar het bijzondere aan Doctar is dat die tarificatiedienst eFAC in groep gebruikt. Het criterium eFAC telt dus mee voor die collega’s. Het gaat om flink wat artsen.”

Lees ook:

Medicomut (1): Brief ligt klaar voor RDB-weigeraars

Medicomut (3): Ongeduld groeit bij gepensioneerde praktijkvoerders

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.