Medica kijkt naar ‘De arts van morgen’

Medica, de Leuvense vereniging van studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen, organiseert op zaterdag 27 februari de 2de editie van het symposium ‘De arts van morgen’. De rol van de technologie in de geneeskunde staat centraal.

Nieuw ontwikkelde technologieën zullen niet alleen vernieuwend en verbeterend zijn, maar tegelijkertijd ook een drastische en verregaande impact hebben op de organisatie van ziekenhuizen en huisartsenpraktijken”, zeggen de organisatoren. De artsen van de toekomst zullen een waaier aan technologieën ter beschikking hebben, maar hiermee neemt het belang van een ethische reflectie van deze steeds verder ontwikkelende gezondheidszorg toe.

Het symposium zal plaatsvinden op de campus geneeskunde te Gasthuisberg. Omdat Medica zowel studenten, ASO/haio’s als artsen hoopt te verwelkomen, heeft de organisatie gekozen voor het brede onderwerp van digitale geneeskunde. In samenwerking met het Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde, het UZ Leuven, de faculteit geneeskunde van de KU Leuven en haar alumni (Alfagen) werd een boeiend programma opgesteld. Zowel de technologie sensu stricto als organisatorische en juridische aspecten komen aan bod. De huisartsgeneeskunde wordt vertegenwoordigd door professor Bert Aertgeerts, die een update over EBMPracticeNET verzorgt. Deze lezingen worden gevolgd door een politiek debat. Na afloop van het symposium kunnen deelnemers napraten op de receptie/lunch.

Het volledige programma, alle praktische info en de inschrijvingspagina vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.