Zorgt u voor de gegevens van uw patiënten?

Als arts waakt u over de gezondheid van uw patiënten. In een digitale wereld is de bescherming van gevoelige gegevens onmisbaar. Gezondheidsinformatie is een doelwit voor cybercriminelen en kan worden gebruikt voor fraude of om de resultaten van klinisch onderzoek te manipuleren

De onzichtbare gevaren van het digitale tijdperk
Elektronische medische dossiers, online consultaties en verbonden apparaten zijn toegangspunten voor cybercriminelen en kunnen leiden tot het blokkeren van de activiteit door bijvoorbeeld ransomware.

Christophe Libert, arts in Engis, getuigt: "Met de toename van cyberaanvallen heb ik ervoor gekozen om mijn praktijk en mijn patiënten te beveiligen met de Cyberbox. Als verantwoordelijke voor de gegevens van mijn patiënten, moet ik ze effectief beschermen. Ik heb verschillende collega's gehoord die slachtoffer waren van cyberaanvallen en geen toegang meer hadden tot medische dossiers, een situatie die ik absoluut niet wil meemaken. Sinds ik deze beveiligingsmaatregelen heb genomen, voel ik me veel rustiger en kan ik me volledig op mijn werk concentreren.”

Het medisch geheim respecteren door middel van cybersecurity
Artsen hebben de ethische verantwoordelijkheid om de gegevens van hun patiënten te beschermen, wat ook het implementeren van cybersecuritymaatregelen omvat. Dit helpt het vertrouwen en welzijn van de patiënten te behouden.

De Cyberbox beschermt uw patiënten en uw praktijk
Skyforce heeft de Cyberbox ontwikkeld, een alles-in-één beveiligingsoplossing. Dit apparaat voor Unified Threat Management (UTM) combineert een firewall, antivirus, indringingsdetectie en toegangscontrole. De Cyberbox biedt volledige bescherming tegen cyberdreigingen, waardoor de veiligheid van uw gegevens en de continuïteit van uw diensten wordt gewaarborgd.

Mathieu Lardinois, medeoprichter van Skyforce en Directeur Customer Care, benadrukt: "Met de toename van dreigingen is cybersecurity in zorginstellingen een belangrijk onderwerp geworden. Het is een grote uitdaging die kan worden overwonnen door goede beveiligingspraktijken binnen de teams te implementeren en gebruik te maken van professionele oplossingen. Skyforce moedigt alle artsen aan om de nodige maatregelen te nemen om de informatie van hun patiënten te beschermen. Cybersecurity moet een prioriteit zijn om de continuïteit en betrouwbaarheid van de zorg te garanderen.”

300 beveiligde artsen
Skyforce beveiligt de gegevens en systemen van 300 zorgprofessionals, waaronder artsen. Dankzij robuuste en aangepaste cybersecurityoplossingen zorgt Skyforce voor de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van medische gegevens.

Bescherm de digitale gezondheid van uw patiënten en de veiligheid van uw medische praktijk. Neem vandaag nog contact met ons op via 02/899.75.50, of maak direct een afspraak: https://www.skyforce.be/nl/demo/

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.