Regering legt maximumprijzen voor tests vast

Vanaf 1 juli zullen PCR-tests maximaal 55 euro mogen kosten en snelle antigeentests maximaal 120 euro. 

De regeling geldt voor de maanden juli, augustus en september en werd maandag gepubliceerd. Minister Vandenbroucke onderstreept wel dat de PCR-tests in een aantal omstandigheden gewoon gratis zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je je ziek voelt, wanneer je verplicht een test moet ondergaan wegens een hoogrisicocontact of bij terugkeer uit een rode zone. De prijs van een PCR-test kan vandaag oplopen tot zelfs 70 euro.

Daarnaast besliste de regering zoals bekend dat kinderen van 6 tot en met 17 jaar twee gratis PCR-tests krijgen tijdens de zomer, net als volwassenen die niet de kans hebben gehad op een volledige vaccinatie. Op de website www.mijngezondheid.be zal je daarvoor een code kunnen aanvragen. De code blijft tien dagen geldig, om te vermijden dat er te veel codes tegelijk zouden uitstaan, aldus Vandenbroucke.

Die tests kan je bijvoorbeeld gebruiken wanneer het land waar je naartoe reist een volledige vaccinatie eist of bij de toegang tot een festival deze zomer.

> Lees ook: Riziv-tegemoetkomingen

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.