Wereldwijde computerstoring - Ook twee ziekenhuizen getroffen door storing (FOD Volksgezondheid)

Er zijn in ons land ook twee ziekenhuizen getroffen door de wereldwijde computerstoring. Dat bevestigt de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid aan Belga. De overheidsdienst communiceert voorlopig niet om welke ziekenhuizen het gaat.

"Er zijn twee ziekenhuizen die problemen gemeld hebben. Maar alle ziekenhuizen hebben een ICT-noodplan. Dat wordt nu ook in de getroffen ziekenhuizen gebruikt. Er is geen impact op de zorg. Alleen is er beslist om nieuwe patiënten die dringende medische hulp nodig hebben, tijdelijk naar andere ziekenhuizen te vervoeren", legt Annelies Wynant, woordvoerster van de FOD Volksgezondheid, uit Ook de noodcentrales werken nog", zegt Yves Stevens, woordvoerder van het Crisiscentrum..

En daarnaast worden ook gezondheidsdiensten wereldwijd getroffen. In Nederland is dat het geval in de ziekenhuizen die vallen onder zorgorganisatie Treant. In Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal worden geen operaties uitgevoerd en zijn er ook spoeddiensten gesloten. Het universitaire ziekenhuis Sleeswijk-Holstein, in de Duitse stad Kiel, moet eveneens het mes zetten in het aantal operaties.

Engelse huisartsen kunnen geen afspraken meer maken of dossiers van patiënten inkijken, omdat ook dat systeem getroffen is. Ook de Israëlische gezondheidsdienst is verstoord.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    21 juli 2024

    God zij dank hebben mijn Ouders mij nog geleerd hoe ik een ei kan koken en 1 leggen zonder App , AI , Chat-GPT , GPS en ON LINE met Peter Goossens !