Meer deeltijdse tewerkstelling bij invaliditeit sinds hervorming re-integratiebeleid

Het beleid om langdurig zieken terug naar de werkvloer te begeleiden, heeft tot een toename geleid van de deeltijdse tewerkstelling bij invaliditeit. Dat zegt ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in een verslag van het Rekenhof, dat vrijdag werd gepubliceerd.

Het verslag volgt op een audit uit december 2021. Het Rekenhof hamerde toen op de gebrekkige efficiëntie van de re-integratietrajecten voor langdurig zieken. Met de twee trajecten werd maar 2 procent van de doelgroep bereikt. Van degenen die een traject hebben gevolgd, was twee derde na 21 maanden niet opnieuw aan het werk.

Sindsdien werkte de Vivaldi-regering een nieuw beleid uit om langdurig zieken weer aan de slag te helpen. Denk aan de zogenaamde 'Terug naar Werk'-trajecten. Volgens minister Vandenbroucke bereikt de hervorming bij werknemers stilaan haar effect. Zo blijkt uit recente cijfergegevens van het RIZIV dat het aantal invaliden dat gedeeltelijk het werk hervat gestaag toeneemt. Erkende arbeidsongeschikten die het werk gedeeltelijk hervatten gaan, ondanks hun gezondheidsprobleem, steeds vaker terug aan het werk.

Concreet nam sinds 2017 het aantal deeltijds werkenden, in verhouding tot het totaal aantal invalide werknemers, toe van 11,42 procent in 2017 tot 15,05 procent in 2022. Ten opzichte van het totaal aantal vergoede dagen steeg ook het aandeel uitkeringsdagen met een verminderd uitkeringsbedrag wegens toegelaten tewerkstelling van 12,16 procent in 2018 naar 17,73 procent in 2023.

Volgens het Rekenhof kan het vernieuwd beleid nog niet volledig worden geëvalueerd. Daarvoor moeten alle gegevens nog worden verzameld en geanalyseerd. Of het beleid een noemenswaardige impact heeft gehad op het aantal langdurig zieken en hun effectieve re-integratie, kan dus nog niet worden gezegd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.