Verlies uw recht op gmd-honoraria niet, deadline nadert!

Eerder al werd beslist om in extremis nog wat extra tijd toe te kennen aan 505 huisartsen die zich niet voor 31 december 2020 hadden ingeschreven in MyCarenet. Ze dreigden in 2021 geen recht te hebben op GMD-honoraria. Hun laatste kans om dit in orde te brengen verstrijkt op 15 maart aanstaande.

Nog even ter herinnering: sinds 1 januari 2021 moeten huisartsen MyCarenet gebruiken voor het beheer van hun gmd’s. De deadline om zich te registreren in MyCarenet verstreek op 31 december 2020. Wie zich niet tijdig in MyCarenet heeft geregistreerd, zou immers geen recht hebben op de honoraria voor de gmd’s die geopend werden tussen 1 januari 2021 en de dag van de registratie.  Erger nog, de huisartsen in kwestie zouden in 2021 ook alle honoraria voor de verlenging van gmd’s mislopen. Het honorarium voor de verlenging van gmd's zouden ze pas in 2022 krijgen.

Laatste kans dus om dit recht te trekken tot maandag omdat de ziekenfondsen een bijkomend uitbetalingsmoment inlassen.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Frans DE GREVE

    12 maart 2021

    Dit is nogmaals een vorm van discriminatie voor oudere huisartsen die niet over de nodige software beschikken . Zonder de nodige software kunnen dus geen GMD meer aangevraagd worden. Hierdoor zijn niet alleen de oudere, traditionele huisartsen het slachtoffer maar vooral de patienten zelf. Een middel om de stethoscoop aan de haak te hangen???

  • Jean-Pierre LEPLAE

    11 maart 2021

    Wie niet wil of kan overschakelen op da kompjoetergedoe is de dupe, maar meer nog; ptt;en die geen gmd meer hebben krijgen minder terugbetaald, hier klopt juridisch iets niet.
    Net zo min als men artsen kan verplichten electronisch te gaan dossieren, kan men ze ook niet verbieden op goede papieren dossiers verder te werken, meestal oudere collega's, voor de tijd dat t'nog duurt.
    Leplae jp, huisarts, al 45j

  • Marc VAN HOEY

    11 maart 2021

    Puur pesterijen van riziv en mut
    Willen ze zo wat centjes besparen ? Arm Vlaanderen arm Belgie
    Marc VAn Hoey

  • Gustaaf VAN DYCK

    11 maart 2021

    ALS IKHET GOED BEGREPEN HEB?BETEKENT INSCHRIJVEN IN MYCARENET? DAT DIT MOET GEBEUREN VIA EEN ERKEND COMPUTERDOSSIER VAN ALLE PATIENTEN; wELNU ?IK HEB GEN MEDISCHE COMPUTER FILES;
    Dit zou betekenen dat ik gewoon mijn GMD s kwijtgeraak en door dit ondoordacht besluit ook mijn patienten de voordelen ervan verliezen. Het lijkt me dat de overheid iedere dokter wil dwingen om alle gegevens in de computer te steken zodat big brother ze ook kan inkijken bij gelegenheid,zoals men vandaag ook wil doen voor corona.Dit is schending van deontologie en privacy op grote schaal.