Riziv: bijgewerkte Infobox Huisarts

De infobox is bedoeld om huisartsen te ondersteunen in hun professionele loopbaan, en geeft duiding bij officiële teksten, maar vervangt die niet. Nu is er een update die loopt tot eind januari.

Om huisartsen te helpen bij opzoekingen, bestaan drie hulpmiddelen die kunnen helpen om snel een antwoord te vinden op je vragen: 

  • de inhoudstafel, vaak in de vorm van vragen
  • de index
  • de linken naar de pagina’s van de website van het RIZV of andere websites.

Deze brochure stoelt op, en geeft duiding bij, officiële teksten, maar vervangt die niet. Bij twijfel of betwisting zijn alleen die van toepassing. De vermelde data zijn altijd de data van afkondiging in het Staatsblad.

Aangezien de regelgeving steeds evolueert, vind je indien nodig op de website van het Riziv naast de Infobox een bundel met “recente wijzigingen”, zodat je over geactualiseerde informatie kan beschikken.

Nieuw is onder meer het e-Attest, voorwaarden voor informaticapremie, beperkingen in terugbetaling van fluoroquinolones of de voorwaarden voor start logopedie of nog het onderhoud voor goed gebruik van medicijnen dat de apotheker kan verzekeren bij zijn astmapatiënt.

> Een elektronische FlipBook versie van de Infobox vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.