"Dokters van de Wereld is een humanitair project, geen politiek project"

Hulporganisatie Dokters van de Wereld (DvdW) verduidelijk dat het haar humanitaire taak wil blijven vervullen in het opvangcentrum in Brussel-Noord. "Dit is een humanitair project, geen politiek project", zegt Pierre Verbeeren, directeur van DvdW. Vrijdag klonk het bij vastgoedbelegger Axa in de krant De Tijd nog dat ze geen deel willen uitmaken van politieke spelletjes die de ngo's in de humanitaire hub spelen.

"We begrijpen dat Axa geen deel wil uitmaken van politieke spelletjes en we zijn erg erkentelijk voor de humanitaire ruimte die ze ons hebben aangeboden", vertelt Verbeerden. "Wij willen de komende tijd gewoon onze humanitaire plicht doen en ervoor zorgen dat de mensen zonder dak de kans hebben op een maaltijd, medische zorg en winterkledij."

Bij Axa waren ze niet opgetogen over het feit dat het vastgoedbedrijf de afgelopen dagen in de kranten opdook en gelinkt werd aan het kat-en-muisspel tussen de betrokken hulp- en burgerorganisaties en de federale regering.

"Er is een duidelijk overeenkomst gemaakt met de ngo's dat onze hulp niet voor politieke doeleinden gebruikt mag worden en dat de goede reputatie van het gebouw gevrijwaard moet worden", stelt AXA-communicatiedirecteur Laurent Winnock. "Dat liep goed, maar plots moesten we in de kranten lezen dat we in een hoek van activisme werden geduwd. Dat klopt niet, we zijn een apolitieke organisatie en willen dat zo houden."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.