221.000 euro voor Belgisch Rode Kruis vanwege FOD voor noodplanning en dringende hulp

Het Belgisch Rode Kruis krijgt van de FOD Volksgezondheid 221.000 euro om noodplannen uit te voeren bij crisissen op gemeentelijk en provinciaal niveau. Het geld kan ook dienen voor opdrachten in de context van het nucleair en radiologisch noodplan. Tot slot is het bestemd voor dringende geneeskundige hulpverlening (ambulances bij een grootschalige noodsituatie).

Het KB dat hierover vandaag in Het Staatsblad verscheen, bepaalt onder meer dat het Belgisch Rode Kruis voor dat bedrag in noodgevallen aanvullende middelen voor rampenhulpverlening organiseert. Dat met bijzondere aandacht voor de middelen die na de oproep door het eenvormig oproepsysteem ingezet worden.

Het voert de opdrachten uit in het raam van het nucleair en radiologisch noodplan voor het Belgische grondgebied.

Voor de dringende geneeskundige hulpverlening antwoordt het op de oproep om ambulances ter versterking in te zetten, wanneer de inzet van de regelmatige middelen van de dringende geneeskundige hulpverlening bij een grootschalige noodsituatie het dekken van de risico's voor de bevolking van één of meer regio's in gevaar dreigt te brengen. In het raam van die opdracht zet het Belgische Rode Kruis voertuigen in die conform zijn aan de minimale standaarden en teams die voldoen aan de wettelijke voorwaarden.

> Rode Kruis krijgt ook 131.000 euro voor dringende psychosociale hulp

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.