Zelfstandige zorgverleners hebben geen bezwaar tegen verplichte vaccinatie

Het Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers (OZZ), de koepel van zelfstandige zorgverstrekkers binnen de Federatie Vrije Beroepen (FVB), heeft geen bezwaar tegen een vaccinatieverplichting voor alle zorgberoepers. "Voor veruit de meeste van onze zelfstandige zorgverstrekkers is vaccinatie sowieso vanzelfsprekend", zegt Hilde Deneyer, voorzitter van het OZZ.

"Een maximale vaccinatiegraad, als dijk tegen het virus en haar nieuwe varianten, is een collectieve verantwoordelijkheid, waarbij wij een voorbeeldfunctie hebben", benadrukt Deneyer. Het OZZ betreurt dat een voldoende hoge vaccinatiegraad over het hele Belgische grondgebied niet haalbaar blijkt op vrijwillige basis. 

In het OZZ zijn onder meer de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), Kwaliteit in Kinesitherapie (Axxon), de Belgische Vereniging der Podologen (BVP-ABP), de Beroepsvereniging voor verpleegkundigen (NVKVV), Ergotherapie Vlaanderen (EV), het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT), het Vlaams Apothekersnetwerk (VAN) en het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) vertegenwoordigd.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.