Spreidingsplan ziekenhuizen blijft in fase 0

Het spreidingsplan van de ziekenhuizen, om genoeg bedden te hebben voor coronapatiënten, blijft vooralsnog op fase 0. Dat heeft woordvoerster van de FOD Volksgezondheid Wendy Lee bevestigd aan Belga. Zij verzekerde wel dat het Hospital & Transport Surge Capacity Comité (HTSC) de cijfers dagelijks in de gaten houdt. Wanneer er meer dan 250 covid-patiënten op intensieve zorg liggen, zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden.

Volgens de laatste cijfers van Sciensano liggen er momenteel 213 coronapatiënten op afdelingen intensieve zorg, 15 procent van de bedden op intensieve zorg is gereserveerd voor coronapatiënten. Volgens voorspellingen van Sciensano zouden er tegen donderdag 23 september minstens 260 patiënten intensieve zorgen nodig hebben.&nbsp ;

Het opschalen naar fase 1A was eerder al gepland voor 15 september maar werd opgeschort omdat de stijging van het aantal patiënten niet zo sterk was als voorspeld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.