Coronavirus - "Vlaanderen wordt gegijzeld" (De Wever)

Vlaanderen hoort tot de wereldtop inzake vaccinatie maar wordt gegijzeld door de federale fase. "Je kan toch niet aan de Vlamingen vragen om hun leven op te schorten omdat er elders een probleem is", zei N-VA-voorzitter Bart De Wever zondagmiddag in  VTM Nieuws.

De Wever wees erop dat Vlaanderen aan de wereldtop behoort op het vlak van vaccinatie. "Het contrast met Brussel kan niet groter zijn", meende hij. Volgend weekend viert N-VA haar 20ste verjaardag in Plopsaland. De inschrijvingen werden op 9.000 afgesloten "omdat er nog steeds beperkingen zijn", aldus de woordvoerder. De aanwezigen moeten gevaccineerd of getest zijn, waardoor de mondmaskers afkunnen. "Een risico zoals in het gewone leven", vond hij. 

Voor de N-VA kunnen de meeste coronamaatregelen op de schop. Vandaag gelden onder meer nog zware maatregelen op het werk, "maar we worden gegijzeld door de federale fase", waarbij De Wever naar Brussel wijst. 

Wel kunnen er in bepaalde omstandigheden nog hygiënische maatregelen opgelegd worden zoals dat nu ook voor de griep bestaat.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.