Vaccinatie 12-17-jarigen gaat in Vlaanderen aan 'sneltreinvaart

Meer dan 70 procent van de 12- tot 15-jarigen en meer dan 80 procent van de 16-17-jarigen in Vlaanderen heeft een eerste vaccindosis gekregen. Dat zegt de taskforce vaccinatie. In Brussel ligt de vaccinatiegraad een pak lager en zal ingezet worden op sensibilisering op school.

"De cijfers hebben ons een beetje verbaasd", zegt Dirk Ramaekers zaterdag op de infosessie van de taskforce vaccinatie. "We hadden gedacht dat de vaccinatie van jongeren tijdens de zomermaanden stapsgewijs zou gaan, maar zeker in Vlaanderen is dit gelukt aan sneltreinvaart."

In Vlaanderen was op 18 augustus 71 procent van de 12- tot 15-jarigen gevaccineerd met een eerste dosis. Voor de 16- tot 17-jarigen was dat 80 procent. In Wallonië lag de vaccinatiegraad op respectievelijk 47 en 66 procent, Brussel hinkt achterop met 17 en 30 procent.

"Het is belangrijk om de jeugd te beschermen, zeker naar intergenerationele bescherming toe", zegt Ramaekers. "Daarom zal in Brussel maximaal ingezet worden op sensibilisering in de scholen, via het CLB en Kind en Gezin. Via die weg hopen we op een bijkomende boost."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.