Dokteren aan dorp of stad (4): Farah Vansteenbrugge, N-VA Oudenaarde

Huisarts Farah Vansteenbrugge komt weer op de N-VA-lijst Oudenaarde op vanop plaats 4. Vandaag is ze meer dan ooit overtuigd van het belang van artsen in de politiek. "Als artsen fungeren we als de barometer van de maatschappij." Actiepunt nummer 1 voor haar is de strijd tegen sociale fraude, "zodat de middelen terechtkomen bij de mensen die ze echt nodig hebben."

Dr. Vansteenbrugge stapte ooit in de politiek omdat ze als arts dagelijks geconfronteerd werd met de problemen waar patiënten van wakker liggen. "In 2007 zette ik mijn eerste stappen in de politiek bij de partij van Jean-Marie Dedecker, gedreven door de wil om deze problemen aan te pakken."
"Later, in 2014, maakte ik de overstap naar de N-VA omdat deze partij het best aansluit bij mijn politieke visie. Vandaag ben ik meer dan ooit overtuigd van het belang van artsen in de politiek. Als artsen fungeren we als de barometer van de maatschappij. We zien vaak maatschappelijke problemen in ons kabinet, lang voordat ze de politiek bereiken. Daarnaast zijn artsen tegenwoordig ook kleine ondernemers, die met personeel werken en tegen de grenzen van regels aanlopen. Juist daarom is het essentieel dat artsen een stem hebben in het bestuur, om vanuit onze ervaring en expertise bij te dragen aan de maatschappij."
 
Ambities
 
In eerste instantie wil de N-VA Oudenaarde mee besturen, waarbij voor haar de strijd tegen sociale fraude dient te worden opgevoerd, "zodat de middelen terechtkomen bij de mensen die ze echt nodig hebben." Daarnaast streeft dr. Vansteenbrugge ernaar om het belang van de individuele verantwoordelijkheid van de burger te benadrukken. "Waar het evenwicht tussen rechten en plichten is zoekgeraakt, moet worden bijgestuurd."
Niet onbelangrijk ook vindt ze dat de stad een financieel beleid voert met grote discipline: "De schuld moet verder worden afgebouwd en uitgaven moeten gedekt worden door inkomsten (het principe ‘zaaien naar de zak’). Bij een budgettair onevenwicht moet eerst de uitgavenkant kritisch bekeken worden."
 
Vandaag heeft de N-VA drie zetels in Oudenaarde, te weinig om een rol van betekenis te spelen. "De ambitie is heel duidelijk om vooruit te gaan, liefst zoveel mogelijk, en zo een rol op te eisen binnen het nieuwe stadsbestuur. Het zal aan de kiezer zijn om uit te maken waar we landen."
 
De Oudenaardse huisarts beseft wel dat het heel moeilijk is om voorspellingen te doen wegens de context: geen opkomstplicht meer en een aantal gevestigde waarden bij de andere partijen in Oudenaarde die niet meer opkomen. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.