Dokteren aan dorp of stad (6): Hilde Anciaux, Samen Vooruit Machelen

Huisarts Hilde Anciaux, dochter van Vic en zus van Bert, zegt van zichzelf "ik kan met pensioen gaan maar door het tekort aan huisartsen wil ik - stilaan afbouwend - nog verder werken om mijn patiënten niet op straat te laten staan. Ze noemt zich voorvechter van verdraagzaamheid en voert respect voor ieders geaardheid hoog in het vaandel. In Machelen is deze gewezen schepen lijstduwer voor Samen Vooruit.

Dokter Anciaux is de oudste uit een gezin met 7 kinderen "waarin de interesse voor politiek met de paplepel werd meegegeven. Mijn vader was mijn grote voorbeeld en zelf ben ik nu reeds 40 jaar huisarts in Machelen."

Haar gedrevenheid als huisarts uit zich in het feit dat ze weliswaar pensioengerechtigd is, maar "ik wens nog verder te werken om mijn patienten niet op straat te laten staan."

Dr. Anciaux woont samen met de Diegemse huisarts Luc Goovaerts. "Ik heb drie pluskinderen en 3 pluskleinkinderen, daarnaast ben ik 18 keer tante. "Ik sta op de lijst van Samen-Vooruit als lijstduwer omdat ik mijn ervaring als 30 jaar schepen én de positieve samenwerking met mijn collega’s kan aanwenden om de lijst te ondersteunen en te  versterken", motiveert ze haar engagement. "Mooie waarden die ik van mijn ouders heb meegekregen zoals verdraagzaamheid, respect voor ieders geaardheid, gelijke kansen voor iedereen én Vlaams bewustzijn."

Dat zijn volgens haar de pijlers "waarop we verder bouwen aan een warme, inclusieve samenleving."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.