Dokteren aan dorp of stad (1) - Sezer Sari, Vooruit Lokeren

"Als huisarts in Lokeren heb ik als het ware voelsprieten voor het wel en wee van mensen uit verschillende lagen van de bevolking. Met deze belangrijke input wil ik het verschil maken op vlak van nabije gezondheidszorg, armoedebestrijding en sociale cohesie", meldt dr. Sari. Een belangrijk actiepunt voor hem is ook het behoud van de zorg in de stad na de fusie van de stadskliniek met het Vitaz ziekenhuis Sint-Niklaas.

"Enkele jaren geleden besloot het stadsbestuur om onze stadskliniek te laten fuseren met het Vitaz ziekenhuis in Sint-Niklaas. Jammer genoeg moesten hierdoor onze spoedafdeling en materniteit de deuren sluiten wat tot veel wrevel leidde onder de Lokeraars. Met Vooruit willen we de mogelijkheden bestuderen om de zorg – in de mate van het mogelijke – in onze stad te houden."

"Daarnaast willen we ook een inventarisatie en uitbreiding van het aantal AED-toestellen zodat deze openbaar beschikbaar zijn in elke buurt. Want ‘time is muscle’! Ook willen we daarbij meer BLS-opleidingen (Basic Life Support) aanreiken aan de Lokeraars via scholen en verenigingen."

Mikken op 10 à 15%

"Deze verkiezingen komen we, na jaren in kartel met Groen, onafhankelijk op. Het is moeilijk te zeggen op hoeveel procent we zullen stranden, maar we hopen op zo’n 10 à 15 procent. Onze ambitie is uiteraard om in een coalitie mee te besturen. Enkel zo kan je je stempel drukken op het lokale beleid."

Staat u als arts ook op een lijst die meedingt voor een zitje in de gemeenteraad? Laat het ons weten (selleslaghp@gmail.com) en we stellen u voor! 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.