Dokteren aan dorp of stad (2): overstap van dr. Marleen Verboven (Geel)

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen raakte bekend dat gepensioneerd huisarts Marleen Verboven (rechts op de foto), een stemmentrekker, overstapt van N-VA naar de plaatselijke partij DURF. Die lijst verzamelt enkele liberalen en onafhankelijken. Verboven bekleedde eerder het mandaat van schepen maar stapte aan het einde van de legislatuur uit de N-VA.

"De verkiezingen in 2012 waren mijn eerste deelname aan de Geelse politiek", vertelt dr. Verboven. "Ik werd rechtstreeks verkozen vanop de 22ste plaats op de N-VA lijst. Hierdoor werd ik schepen van cultuur, toerisme en internationale samenwerking. Als toetje kreeg ik de functie van “vervangend burgemeester” erbij. Mijn huisartsenpraktijk draaide op volle toeren. Dat wou zeggen, werken zeven dagen van de week, gemiddeld tachtig uur."
"Bij mijn tweede verkiezingen in 2018 haalde ik de tweede meeste stemmen bij N-VA en werd ik schepen van cultuur, ICT en internationale samenwerking. Om niet in dezelfde hel te leven als in mijn eerste legislatuur heb ik mijn groepspraktijk verlaten in 2020 om me volledig in te zetten voor de stad maar toch nog een familiaal leven te hebben."

Naar DURF
"Op 30 juni 2021 heb ik wegens de familiale druk mijn schepenambt doorgegeven aan een jongere collega.Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 sta ik op de lijst van DURF, een nieuwe partij ontstaan uit liberalen en onafhankelijken na een dispuut met onze burgemeester over het AZ Sint Dimpna ziekenhuis."

Ziekenhuisfusie verwezenlijken zonder zorgverlies

"Onze ambitie is om minstens 12% van de stemmen binnen te halen met een ambitieus programma voor de Gelenaar. Voor mijn persoonlijke score mik ik op een 500 voorkeurstemmen, wat maakt dat ik mijn werk als onafhankelijk gemeenteraadslid kan verderzetten binnen een coalitie of in de oppositie."
"Onze campagne en ambitie draait rond het thema “Geel, hoofdstad van de Kempen”, wij willen de Geelse inwoners terug vertrouwen in de politiek laten krijgen door samenwerking, correcte informatie en eerlijke communicatie.
De Gelenaar een goed gevoel geven doordat hij in onze stad woont, fier is dat hij/ zij een Gelenaar is. Open staan voor iedereen in onze stad, geen overlast, alles netjes houden en sociaal contact bevorderen."
"We willen de fusie van de ziekenhuizen van Geel en Mol verwezenlijken zonder verlies van zorg en zonder de factuur door te schuiven naar de inwoners. En we willen naar een bruisende stad door een actieve campagnestrategie te voeren voor de Geelse troeven, wij zijn een toplocatie voor toeristen. Tot slot streven we naar de bouw van een nieuwe cultuurtempel met duizend zitjes, die noodzakelijk is om het cultuuraanbod in Geel op te krikken."

DURF is de opvolger van Open VLD, aangevuld met enkele onafhankelijken. Dokter Verboven koestert het gevoel om ongebonden te zijn en zo helemaal te gaan voor de inwoners van Geel "en met mijn ervaring positief mee te werken aan de vooruitgang van onze stad”, liet ze weten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.