Ook N-VA vraagt spoedzitting commissie Gezondheid over lage Brusselse vaccinatiegraad

Na CD&V en MR vraagt nu ook N-VA een spoedzitting van de commissie Gezondheid van het Brussels parlement over de lage vaccinatiegraad in het hoofdstad. Dat laat parlementslid Gilles Verstraeten maandag weten.

Afgelopen weekend vroegen Brusselse parlementsleden Bianca Debaets (CD&V) en David Leisterh (MR) al een dringende bijeenkomst van de commissie over de vaccinatiestrategie van het Brussels gewest. De vaccinatiegraad is er een pak lager dan in Wallonië en Vlaanderen: amper de helft van de inwoners heeft er minstens een eerste inenting tegen het coronavirus gekregen, tegenover ruim 78 procent in Vlaanderen en 67 procent in Wallonië. 

De N-VA, die in Brussel samen met CD&V en MR in de oppositie zit, sluit zich nu aan bij die vraag. Volgens parlementslid Gilles Verstraeten moet naast de vaccinatie trouwens ook de problematiek van terugkerende reizigers dringend besproken worden. 

De Vlaams-nationalisten vroegen eerder deze maand al eens een spoedzitting van de commissie Gezondheid. "Ik hoop dat de commissie de oproep deze keer wel ernstig neemt. Het is hoog tijd om in te grijpen en alle neuzen in dezelfde richting te zetten. Gedaan met excuses inroepen. Er kunnen nog veel vaccinweigeraars overtuigd worden. Hoe, waar en wanneer moet nu onderwerp uitmaken van een spoedzitting", aldus Verstraeten.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.