Hartchirurg Paul Herijgers start als CEO van UZ Leuven

Hartchirurg Paul Herijgers is vandaag gestart als nieuwe CEO van UZ Leuven. Hij neemt de fakkel over van professor Wim Robberecht, die op emeritaat is gegaan.

Eind april van dit jaar werd bekendgemaakt dat Herijgers Robberecht zou opvolgen. Robberecht was sinds 1 oktober 2018 CEO van UZ Leuven.

In 1998 startte Herijgers als hartchirurg op de afdeling cardiale heelkunde van UZ Leuven. In 2011 werd hij benoemd tot departementsvoorzitter van de cardiovasculaire wetenschappen, waar hij niet alleen zelf onderzoek deed, maar het ook coördineerde. In 2016 ging hij aan de slag als decaan van de faculteit geneeskunde van de KU Leuven.

In het najaar zal Herijgers samen met het directiecomié een uitgebreid beleidsplan uitwerken voor de komende jaren. Drie krachtlijnen zullen in het plan te vinden zijn: beslissingsrecht op het juiste niveau stellen om bureaucratie tegen te gaan, een intensieve personeelsontwikkeling verwezenlijken en netwerken en samenwerkingen met andere ziekenhuizen verder uitbouwen.

Als bestuurder zal Herijgers niet meer achter de operatietafel staan. "Hartchirurgie vereist een intensieve patiëntopvolging en honderd procent focus op je patiënten", stelt de professor. "Als gedelegeerd bestuurder zijn er zoveel andere taken die daarmee interfereren. Bovendien hebben we fantastische hartchirurgen in huis: ik ben daar niet onmisbaar." Hij blijft wel betrokken bij de organisatie van het vaardigheidscentrum lichaamsdonatie, hoewel hij zijn onderwijscapaciteit zal terugschroeven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Ingeborg Vanderstappen

    08 augustus 2024

    Van harte Proficiat aan Prof. Paul Herijgers en dat hij in zijn doelstellingen met cum laude mag slagen.
    Ook proficiat aan zijn familie. Francis en Moni Sels